Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alföldi Róbert nyitja meg a Pride-ot

2015.06.29. 16:09

Alföldi Róbert nyitja meg a 20. Budapest Pride Fesztivált július 3-án, pénteken, közölték a szervezők hétfőn. A tíznapos jubielumi rendezvénysorozat mottója: "20 esztendőnk hatalom", a szervezők szerint a rendezvények mind a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség sokszínűségét mutatják majd meg.

A tíz nap alatt összesen hatvan esemény lesz, például szivárványcsaládok napja, sportesemények, filmvetítésekek, beszélgetések. A Budapest Pride Felvonulás július 11-én, szombaton fél négykor kezdődik.

A hivatalos megnyitó ünnepség pénteken kilenckor kezdődik a Margitszigeten, a Holdudvar/Wonderland kertjében. Alföldin kívül beszédet mond majd D. Tóth Krisztina újságíró, Léderer András nemzetközi kapcsolatok szakértő, Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója és Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke.

A megnyitón átadják a Háttér Társaság díját, és fellép Bocskor Bíborka, Kulka János és Dunajcsik Mátyás költő is. Az ünnepséget Fullajtár Andrea fogja vezetni. A szervezők közleményéből kiderül: közjogi méltóságoknak, politikusoknak személyes meghívót is küldtek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!