Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Elfelejtett a MÁV elindítani egy vonatot Horvátországba

2015.07.10. 21:29

"Elfelejtették a vonatot” - ezt a tájékoztatást kapta a Déli pályaudvaron csütörtök reggel egy utas, aki születésnapján utazott volna Horvátországba barátnőjével a 06:05-kor induló zágrábi vonattal, de a szerelvényt nem tolták be időben a peronhoz, és végül 40 perces késéssel indult a nemzetközi gyors - tudta meg az Euronews.

Ráadásul a szerelvényre a kelleténél kevesebb vagont kapcsoltak, hiányzott a 428-as számozású kocsi, amire több mint százan váltottak helyjegyet. Az ülőhelyekért a menetjegyen felül fizető utasok a folyosókon szorongtak Horvátországig.

606x340 309682
Fotó: Facebook

A MÁV szóvivője annyit mondott az EuroNewsnak, hogy a szerda esti viharos időjárás nagyon sok tennivalót okozott, a károkat gyorsan kellett elhárítani. Lőcsei Virág egyértelműen kizárta, hogy összefüggés lenne a MÁV nemzetközi viszonylatain utóbbi időben tapasztalható szerelvényproblémák és a betöltetlen vasúti munkahelyek között. Mint mondta, 30 ezernél is többen dolgoznak a magyar vasútnál, és néhány száz főre tehető a hiányzó létszám, amit hamar pótolni tud a vállalat.

Az utasok jelzése alapján hiányzott egy kocsi július 5-én a Münchenből Budapestre tartó szerelvényen is. A MÁV által közlekedtetett éjszakai vonaton a 261-es kocsi helyjegyes utasai nem tudták elfoglalni az előre megváltott ülőhelyeiket, mert a 463 EN járatra nem kapcsolták fel azt a vagont. A német és az osztrák kalauz nem tudott magyarázatot adni, a Hegyeshalomnál felszálló magyar vonatkísérő mondta az utasoknak, hogy műszaki probléma miatt nem lehetett közlekedtetni a 261-es kocsit.