A rendőrség szerint nem rasszista támadás érte a Szegeden a hídról leesett fiút

2015.07.22. 16:02

Nincs összefüggés a hídról leesett kómában lévő fiatal esete és a közösség tagja ellen elkövetett erőszak között az eddigi információk alapján, mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Korábban írtunk már arról, hogy egy korábban nem ismert áldozata is van annak a szegedi éjszakának, amikor B. Tímeát, annak testvérét és 20 éve Magyarországon élő kubai származású barátját egy szegedi börtönőr megtámadta és brutálisan megverte.

Sajtóhírek arról szóltak, hogy B. Pétert is megverték, majd ledobták a Tisza Gyöngyére vezető hídról. A rendőrség azonban most az esetről közölte, nem merült fel olyan körülmény, ami arra utalna, hogy a fiatalembert lelökték, vagy a sérülései nem az esés, hanem bántalmazás következményei lennének.

A Szegedi Rendőrkapitányság az eset körülményeit nyomozás keretében tisztázza. Szemtanúk is azt vallották, a fiú valóban vitatkozott egy férfival a Partfürdőnél, majd megkergették, de komoly verekedés nem alakulhatott ki, ugyanis B. Péter felmászott a Tisza Gyöngye hídjára, majd a mélybe zuhant.