Tűz volt egy Soroksári úti autókereskedésben, megbénult a környék

2015.07.22. 14:37 Módosítva: 2015.07.22. 19:09

Tűz ütött ki egy autókereskedésben a Soroksári út és az Illatos út sarkánál. Kollégánk  öt tűzoltóautót látott a helyszínen. A kereskedéshez tartozó műhely teljes terjedelmében égett, az autók is lángoltak. A tűzoltók szerint komoly volt a helyzet, mert gázpalackok voltak a területen.

Tűz volt egy Soroksári úti autókereskedésben

A tűzben tizenöt javításra váró autó égett ki vagy rongálódott meg. Négy ipari palackot hoztak ki a tűzoltók, ezek közül egy gázpalack volt, amelyet ki kellett lőni, hogy ne robbanjon fel. Ezt a rendőrség mesterlövészei végezték el, írta az MTI. A tűz keletkezésének okát vizsgálja a katasztrófavédelem.

A tüzet negyed négykor eloltották. Délután ötre helyreállt a rend, már jár a HÉV és a vonat is.

HÉV: A kigyulladt épületek a HÉV-sínek és a Duna közt állnak, így a lángok a HÉV-közlekedést is veszélyeztették. A HÉV nem közlekedett a Közvágóhíd és Pesterzsébet felső közt. 

Közút:  A Soroksári úton az autóközlekedés is leállt, mivel a robbanásveszély miatt teljesen lezárták az utat mindkét irányban. Hatalmas a torlódás, kerüljék el a környéket. A forgalmat a Gubacsi útra terelték, ahol emiatt dugó alakult ki. 

Vasút: Megindult a közlekedés a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon, amelynek egy szakaszán korábban pótlóbuszok vitték az utasokat. A késések fokozatosan csökkennek, a menetrend szerinti közlekedés 20 órára állhat helyre.

A mentés során mentővel szállítottak el egy tűzoltót, jelentette kollégánk a helyszínről. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: hőterhelés miatt a kimerülés tüneteit észlelte magán a tűzoltó, és biztonsági okból vitték megfigyelésre a kórházba.