A kormány volt miniszteri főtanácsossal hirdeti a minimálbért

2015.07.23. 08:13

A Bors megtalálta a kormány új sikerpropagandájának néhány arcát. A legérdekesebb K. Gy. Béla és felesége, K. Katalin, mindketten nyugdíjasok. A lap szerint a férfi, aki azt hirdeti, hogy újra nőnek a minimálbérek, egyébként korábban az oktatási minisztériumban dolgozott főtanácsosként. Szóval mielőtt színésznek állt volna, nem igazán kellett aggódnia a minimálbérért.

Felesége (aki a plakát szerint sokat spórolt a rezsicsökkentéssel) a Fidesz egyik aktivistája, Facebook-profilja alapján részt vett több Békemeneten, több fideszes politikussal is van közös fotója, idén júniusban pedig Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. uniós megbízásai ellen is tüntetett. 

Közben Kézdiné Patakfalvy Katalin (ő van a rezsicsökkentős plakáton) közben elmesélte a Pesti Srácoknak, hogy nem számított a mémekre meg arra, hogy kinevetik, ezért gondolkozik azon, hogy perre megy vagy pertársaságot alapít, és beperli a mémek készítőit. A PS által megkérdezett ügyvéd a mémesek visszaélnek a szereplők képmáshoz való jogával, ezért jó eséllyel akár nyerhetnek is. 

Ez mondjuk nagyon abszurd feltételezés, mivel Kézdiné elmondása alapján tudhattak arról, milyen célokra fogják felhasználni a fotóikat, ezért az sem érhette őket meglepetésként, hogy mi milyen utóélete lesz majd a plakátoknak.