Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi bruttó félmillióba kerül Orbán Facebook-oldala

2015.07.23. 17:19

172 oldalas dokumentumcsomaggal örvendeztette meg csütörtökön Lázár János azokat az MSZP-s képviselőket, akik a parlamentben a Miniszterelnökség kiadásairól tettek fel kérdéseket. Ha az ember kitartóan forgatja az itt-ott picit csálén szkennelt oldalakat, rengeteg érdekes információt találhat.

A Miniszterelnökség megbízási szerződéseinek a táblázatában volt például az a tétel, amiből kiderül, mennyiért készül Orbán Viktor Facebook-oldala. "A miniszterelnök közösségi oldalának adminisztrátori feladatainak ellátása" tárgyú megbízási szerződés bruttó 2 millió 921 ezer 400 forintról szólt a 2015. január 1 és június 30 közötti időszakra, ami fél éven keresztül havi átlag bruttó 486 ezer 900 forintot jelent.

A táblázatba azt nem írták bele, hogy ki volt a megbízott. (Frissítés: Péntek este megérkezett a Miniszterelnökségtől a válasz kérdésünkre: Kobza Miklós az.)

A miniszterelnök Facebook-oldalán az első félévben gyors számolásunk szerint majdnem száz, egész pontosan 97 poszt jelent meg, tehát posztonként bő 30 ezer forintba kerül az oldal üzemeltetése. Igaz, az adminisztrátornak bőven volt dolga a moderálással is.

A legutóbbi poszt:

Magyar, dalmát, Két jó barát.

Posted by Orbán Viktor on 2015. július 21.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!