Rálőttek a cigicsempészre, most megfizetnek

2015.07.29. 09:13

Vádat emelt az ügyészség S. László, a Fekete Sereg néven ismert bűnszervezet egyik tagja ellen, aki még 2004-ben kis híján megölt egy mátészalkai cigarettacsempészt, V. Jánost. 

A Fekete Sereg vezére a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő Magyar Róbert volt, ő bízta meg 2004 novemberében S. Lászlót azzal, hogy ölje meg V. Jánost. Utóbbit egyik "konkurense" jelentette fel Magyarnál, ám a Fekete Sereg vezére hiába próbált vele egyezkedni, hogy osszák fel a piacot. Megtorlásul Magyar utasítására tizenhárom "katona" indult megölni V. Jánost. 

A támadók lőfegyverekkel, késekkel, viperával, szamuráj karddal, baseball ütővel felszerelkezve indultak Budapestről és Miskolcról több autóval Mátészalkára, ahová késő este érkeztek meg. V. János kerítésén átmásztak, majd elkezdték ütni és rugdalni a ház terasznál lévő ajtaját. Eközben V. János felesége és a házban lévő gyerekek elbújtak. V. János egy szerszámnyéllel a kezében elindult a teraszajtó felé, de ekkor S. László és egy másik férfi az üvegezett teraszajtón keresztül tüzet nyitott rá. Hét lövést adtak le V. Jánosra és annak fiára. 

A súlyosan megsebesült V. János ekkor kiabálni kezdett hozzátartozóinak, hogy azonnal hívják a rendőrséget, ezt hallva a támadók elmenekültek.