72 órán belül elítélték a magyar rendőrnőt bántó ausztrált

2015.08.04. 16:04 Módosítva: 2015.08.04. 16:26

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a mai napon – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 21 éves ausztrál állampolgárságú férfit, aki három nappal ezelőtt Budapest VI. kerületében a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenszegült, valamint bántalmazta is az egyik rendőrt - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A terhelt augusztus elsején az esti órákban a VI. kerület, Nagymező utcában az egyik ismerősével olyan garázda jellegű magatartást tanúsított, ami miatt a járókelők rendőri segítséget kértek.

A két járőr szolgálati autóval, megkülönböztető jelzéssel érkezett a helyszínre, aminek láttán az ausztrál férfi futásnak eredt, beszaladt egy közeli hostelbe, ahol a rendőrök utolérték őt.

A rendőrnő elkapta a grabancát

A rendőri intézkedésnek továbbra is ellenszegült, a felszólításoknak nem tett eleget. A rendőrök fogásából erőszakkal kiszabadította magát, majd az épület bejárati ajtaján keresztül próbál elmenekülni. Miután kijutott, megpróbálta az ajtót maga mögött behúzni, ekkor azonban az egyik rendőrnő a férfit a ruházatánál megragadva visszatartotta, az egyik lábát pedig az ajtórésbe helyezte azért, hogy a terhelt az ajtót ne tudja becsukni.

Ekkor a férfi az ajtót három alkalommal, szándékosan, nagy erővel a rendőr lábának rántotta, aki ennek következtében megsérült. Az intézkedésnek még ezt követően is aktívan ellenálló férfit ezután megbilincselték, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.