Tömeges mérgezés történt Budaörsön

2015.08.04. 14:58 Módosítva: 2015.08.04. 16:31

Húsz ember lett rosszul egy budaörsi, Vasút utcai ipartelepen nem sokkal dél után - tudta meg az Origo.hu. Az emberek a vízre panaszkodtak, azt mondták túl édes. Nem hivatalos értesülések szerint a telep zárt vízhálózatába fagyálló folyadék kerülhetett, ez okozta a mérgezést.

Az ÁNTSZ szakemberei elkezdték a vizsgálatot. A sérültekért a BKV küldött egy buszt, az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára vitték őket. Győrfi Pál az MTI-vel közölte: bár az érintettek panaszmentesek, kivizsgálják őket.  Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója szerint az ipartelepről azért vitték kórházba az érintetteket, mert felmerült a gyanú, hogy "egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot" fogyasztottak.

Szerencsére elszigetelt esetről van szó, a helyi lakosságot nem érinti - mondta az Origónak Vágó Csaba, a budaörsi polgármesteri hivatal kabinetfőnöke.

Az ügyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a rendőrség is vizsgálódik, az illetékes kormányhivatal későbbre ígért információt az MTI-nek. 

Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. Állítólag 25 ember ivott a rossz ízű vízből, és 20-an panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba.