Rendőröket akart megvesztegetni egy Szigeten elfogott díler

2015.08.13. 11:38 Módosítva: 2015.08.13. 14:15

A rendőrök hétfő éjjel a Szigeten elkaptak egy kábítószer-terjesztőt, aki két társával éppen éppen egy műanyag tasakot adott át egy nőnek - írja a Police.hu. A gyanúsított 32 éves budapesti férfi, barátai 22 és 25 éves, szintén fővárosi fiatalok, ellenük is eljárás indul kábítószer-birtoklásért. 

A fiatalokból álló társaságra a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának nyomozói figyeltek fel. A műanyag tasak átadásakor a rendőrök közbeléptek, a díler viszont megpróbált elmenekülni az intézkedés elől. Futás közben eldobálta a nála lévő tasakokat, de a rendőrök elfogták, és a kábítószereket is megtalálták a földön. A társaság tagjait egyenként átvizsgálták a rendőrök, ennek során a díler ruhájából 6,2 gramm dizájnerdrog, 28 sárga színű tabletta került elő. 

A terjesztőt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését, az eljárást ellene és társai ellen a harmadik kerületi rendőrség folytatja majd le. 

A rendőrök elfogtak egy algériai dílert is, akinél 76 kék színű tablettát, félmillió forintot és csaknem ezer eurót találtak. A 30 éves férfi elfogása után pénzt ajánlott a rendőröknek, hogy szabadon engedjék. Ellene nemcsak drogkereskedelem, hanem vesztegetés miatt is feljelentést tettek.