Felcsútra vihetik a nyíregyházi kisvasutat

2015.08.13. 08:33

Felcsútra kerülhetnek a Nyíregyházán korábban leállított kisvasút kocsijai - írja a Nol.hu. Az információ egyelőre csak híresztelés, a MÁV nem árul el részleteket a kocsik hasznosításáról, annyi biztos, hogy Felcsúton már épül a kisvasút 857 millió forintból. 

Eredetileg a Kelet-Magyarország írta meg, hogy elkezdődött a vasúti kocsik felújítása, és néhány bennfentes szerint Felcsútra szállítják majd őket. Két kocsit már elvittek Balatonfenyvesre a nyári időszakra. A városiak nem örülnek a híresztelésnek, mert az idén 110 éves kisvasút Nyíregyházán érzelmi ügy, hozzá tartozott az elmúlt évtizedek mindennapjaihoz. A szárnyvonalat a szocialisták ideje alatt zárták le még 2009-ben, hivatalosan csak ideiglenesen, a városvédők azonban aggódnak, hogy ha elszállítják máshova a kocsikat, akkor lehetetlenné válik az újraindítás. 

A polgármesteri hivatal közben még arról sem értesült, hogy két kocsit már elszállítottak, a szóvivő szerint a MÁV ugyanis nem tájékoztatta őket erről. Ugyanakkor hozzátette, hogy „az ipar- és közlekedéstörténeti értéket jelentő kisvasúti kocsik a város és a megye helytörténetének szerves részét képezik, megóvásukat az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja”.