2,8 millióval búcsúztatták, de újra posztján van Zugló alpolgármestere

2015.08.14. 08:15

Novemberben távozott, januárban visszatért, mégis 2,5 millióval gyarapodott a két hónapig tartott szünet nyomán Zugló alpolgármestere. A fideszes Rozgonyi Zoltán a Párbeszéd Magyarország színeiben indult Karácsony Gergely váratlan polgármesteri győzelme után távozott posztjáról. 1,1 milliós szabadságmegváltást és 1,7 milliós végkielégítést kapott – írta az Átlátszó.hu-ra hivatkozva Blikk.

A napilapnak nyilatkozó Rozgonyi szerint nem volt etikátlan, hogy megtartotta a pénzt, amiből kinevezése miatt egyébként is 337 ezer forintot visszafizetett.

„November 11-én szűnt meg a munkaviszonyom, és ekkor még úgy nézett ki, hogy legalább öt évre elkerülök a hivataltól. A törvényben leírt háromhavi fizetésemet vettem fel végkielégítésként, s 2014-ben, a választás évében a sok munka miatt bent maradt 37 nap szabadságom, és a néhány 2013-ról áthozott nappal együtt azt is kifizették” – mondta Rozgony, aki szerint az összeg felvételekor nem tudhatta, hogy hamar visszakerül, így nem volt etikátlan a pénz felvétele.

Etikátlan megtartani a pénzt?

Rozgonyi egyébként különösen nagyvonalúan búcsúztatták novemberben: a kerület másik alpolgármestere ugyanezen a jogcímen 520 ezer forintot kapott, a távozó polgármester, Papcsák Ferenc pedig 267 ezret.