Lovas kocsihoz láncolta az élettársát

2015.08.14. 08:50

Előzetes letartóztatásba került egy nyírbogáti férfi, akit élettársa durva bántalmazásával gyanúsítanak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi augusztus 2-án támadt rá az asszonyra: először együtt ittak, de miután vita kezdődött, a hajánál   fogva megragadta a nőt, kivonszolta az udvaron álló lovas kocsihoz, és annak hátsó részéhez láncolta a nyakára tekert és lakattal lezárt lánccal.

Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

A rövid láncon mozogni alig tudó nőt ezután egy ostorral többször megütötte, és egy vödör vízzel is leöntötte, aztán bement a lakásba, írja az ügyészség. Körülbelül 45 perc múlva értek ki a rendőrök, az ő felszólításukra vette le a lakatot a nő nyakából.

A rendőrök őrizetbe vették, személyi szabadság megsértésével és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg. Az ügyész elsőre hiába indítványozta az előzetes letartóztatást, a nyomozási bíró ezt nem tartotta indokoltnak. Másodfokon viszont már a Nyíregyházi Törvényszék elrendelte az előzetest. A bíróság szerint így biztosítható, hogy a férfi ne kövessen el újabb bűncselekményt, és ne próbálja meg befolyásolni az asszonyt és más tanúkat se.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport