Hatalmas meglepetés: Megválasztották polgármesternek az egyetlen indulót

2015.08.16. 21:10

Az eddigi polgármestert, az egyetlen jelöltként indult Hág Attilát (független) választották meg újból Vindornyafok települési vezetőjének vasárnap a zalai településen, ahol új képviselő-testületet is választottak.

Vindornyafokon az eddigi testület önfeloszlatása miatt kellett időközi polgármester- és képviselőválasztást kiírni, mert a képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. 

Cseh Marianna körjegyző az MTI-nek vasárnap elmondta: a választói névjegyzékben szereplő 121 lakosból 49-en szavaztak. A polgármesterre 45, a képviselőkre 46 érvényes voksot adtak le.

A polgármesteri tisztségre egyetlen jelöltként az eddigi vezetőt, Hág Attilát választották újra. A képviselő-testület négy új tagját hat, a korábbi testületben nem szereplő független jelölt közül választhatták ki Vindornyafok lakói.

Hág Attila esete olyan, mint Németh Erzsébeté

A függetlenként induló Németh Erzsébetet, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúr eddigi polgármesterét választották újra a község vezetőjévé a faluban megrendezett vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Magyarkeresztúron azért kellett időközi választást tartani, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását, miután három képviselő nem tudott együtt dolgozni a tavaly októberben megválasztott településvezetővel, Németh Erzsébettel.

Az időközi önkormányzati voksoláson megválasztották a község négy képviselőjét: ketten tagjai voltak az előző testületnek is. A posztokért 12 független jelölt indult.