Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Nagy Sándor MSZP-s politikus

2015.08.24. 15:06

Rövid, súlyos betegség után életének 69. évében hétfőn elhunyt Nagy Sándor volt MSZP-s frakcióvezető, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkára - közölte a család az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek.

Az 1946-ban született Nagy Sándor közgazdász végzettségű volt. Politikai pályafutása során, a rendszerváltás előtt tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának. A rendszerváltás előtt és utána is volt országgyűlési képviselő. 1994 és 2006 között az MSZP országgyűlési képviselőjeként volt a parlament tagja.

2002 és 2006 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként dolgozott.

1998-ban az MSZP alelnöke volt, tisztségét kevesebb mint egy évig töltötte be. 2001-2002 között volt a szocialisták parlamenti frakcióvezetője. A párt honlapja szerint Nagy Sándor a szocialista platformnak mostanáig alelnöke volt. Legutóbb májusban a Horn Gyula-konferencián tartott nyilvános beszédet.

A Szakszervezetek Országos Tanácsában (SZOT) több vezető pozícióban is dolgozott. 1990-től a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke volt.

Az MSZP így búcsúzik

Az MSZP mély megdöbbenéssel és fájdalommal értesült a halálhírről. A párt a közleményében ezt írja Nagy Sándorról:

Született érdekvédő volt, neve hosszú évekig egyet jelentett a szakszervezeti mozgalommal.

Erős baloldali elkötelezettségét jelzi, hogy az általa képviselt emberekért még saját politikai közösségében is harcolt, és ennek a küzdelemnek minden következményét vállalta. Magyarországnak, a dolgozó magyar embereknek sok olyan érdekvédőre lenne szükségük, mint amilyen Nagy Sándor volt. Az MSZP erkölcsi és politikai feladatának tekinti életben tartani az általa képviselt szolidaritást" - írta a párt.