Holnap már ne induljanak el a Balatonra

2015.09.04. 11:31

Pénteken a reggeli elszórt záporokok után, napközben átmenetileg csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Kora estétől Horvátország irányábólújabb felhők érkeznek, és éjszaka délnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk intenzív záporokra, zivatarokra. A nyugati, északnyugati szél átmenetileg több helyen megerősödik, de éjszakára megint mérséklődni fog.

A reggeli hűvösebb idő után délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, de a Tiszántúl keleti részein még néhol lehet 30 fokos meleg is. Nyugaton hűvösebb idő várható. Késő estére többnyire 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hétvége

Szombaton erősen borult lesz az ég és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű (10-30 mm) eső eshet. Déltől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél. Markáns hidegfront érkezik. A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton, északnyugaton mindössze 15 és 21 fok között alakul, de máshol 22 és 29, sőt a déli határszélen akár 30 fok is lehet. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei, vizes utakra, vízátfolyásokra számíthatunk, erős oldalszéllel.

Vasárnap erősen szeles idő lesz, gyakran változó felhőzettel. Főleg délnyugaton és északkeleten fordulhat elő zápor. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 17 és 23 fok lesz, tehát keleten is véget ér a nyárias meleg.

– derül ki a met.hu és a Köpönyeg előjelzéseiből.