Iskolásoknak misézne az iszlám veszélyről egy pesti plébános

2015.09.09. 11:02

A Facebookon már háromszáz megosztás felett jár egy meghívó: a budapesti XX. kerületi Szent Lajos Templom hívta meg szeptember 14-re a helyi iskolásokat tanévkezdő szentmisére, azzal a szöveggel, hogy

A valós iszlám veszéllyel szemben nem a semmivel, hanem keresztény öntudatra ébredéssel tudunk védekezni.

A meghívót egy felháborodott apuka tette fel a Facebookra. A szöveggel kapcsolatban megkerestük Szláby Tibor plébánost, aki elmondta, hogy valóban a ő írta a meghívó szövegét. A plébános szerint "figyelemfelkeltést szeretett volna, hogy a gyerekek ne csak tananyagszerűen találkozzanak a kereszténységgel, hanem a templomban is". 

Ez a szöveg volt ma a lányunk üzenőfüzetében. A válaszunk: T. hitoktató!A pápa arra szólított fel minden európai pl...

Posted by János Riethmüller on Tuesday, September 8, 2015

Szláby szerint valós iszlám veszély alatt "a kereszténység veszélybe kerülését kell érteni azáltal, hogy az [iszlám] tért nyer Európában és Magyarországon is". Ez ellen úgy lehet tenni, hogy "a keresztényeknek komolyabban kell venni a kereszténységüket". 

A meghívóban az áll, hogy "ez nemcsak egy meghívás, hanem erőteljes elvárás is", ami alapján úgy tűnik, a mise ráadásul kötelező. A plébánost megkérdeztük, kötelező-e részt venni rajta, de elütötte a kérdést azzal, hogy a figyelmet szerette volna felhívni.

Kérdeztük a plébánost a bevándorlók közötti keresztényekről is: "Nem vagyok tájékozott, de azt gondolnám, hogy zömében iszlámok" – válaszolta.   • Hírek
  • Hírek