Élvezze ki hétközben a szeptemberi hőséget

D  VG20150828007
2015.09.14. 12:47
Hétközben kánikulára, hétvégén esőre és lehűtésre számíthatunk. Szombaton érkezik a hidegfront, vasárnap a nagy esők.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az eleinte túlnyomóan napos idő után nyugat felől többször megnövekszik a felhőzet. Kezdetben északnyugaton, nyugaton néhol, estétől délkelet kivételével bárhol szórványosan kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 17 és 23 fok között valószínű.

Kedd hajnalban északon, északkeleten még kialakulhat zápor, esetleg zivatar, majd csökken a felhőzet. Napközben változóan felhős idő várható, elszórt záporokkal. A déli szél élénk lesz. Reggel 12 és 17 fok köré süllyed a hőmérséklet, délután 25 és 30 fok közé emelkedik. Melegfronti jellegű hatás várható, írja a Köpönyeg.hu.

Szerdán a megerősödő, nyugaton viharossá fokozódó déli, délnyugati széllel még melegebb levegő érkezik Magyarország fölé. Délen többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet. Délnyugat felől változó vastagságú felhőzet sodródik fölénk, de csapadék nem alakul ki.

Fotó: met.hu

Csütörtökön derűs, fátyolfelhős időre van kilátás, eső nélkül. Már csak kevés helyen lehet 30 fok alatti maximum, szinte országossá válik a szeptemberi hőség. A délnyugati szél továbbra is sokfelé lesz erős, nyugaton viharos.

Pénteken folytatódik a sokéves átlagnál több fokkal melegebb idő. A megnövekvő gomolyfelhőkből már előfordulhat zápor, zivatar. 29 fok körüli meleg valószínű.

Szombaton a megerősödő, majd viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront érkezik, mely véget vet az őszi kánikulának. Záporok, zivatarok várhatók napközben, aztán este esni kezdhet.

Vasárnapra már borongós idő várható sokfelé kiadós esővel, további lehűléssel.