Gulyás Gergely: Nem a Jobbik-szavazókat céloztuk meg

D  YT20141022002
2015.09.24. 08:45

Jó hosszú interjút adott a Magyar Időknek Gulyás Gergely, az országyűlés fideszes alelnöke. Néhány idézet:

  • "Egészen biztos voltam abban, hogy a miniszterelnök álláspontja száz százalékig helyes a migráció kérdésében. Ezt csak a Konrád Györgytől Robert Ficón át Günter Verheugenig terjedő, korábban nem tapasztalt támogató vélemények után kellett átgondolnom, de az ő támogatásuk sem változtat a kormányzati álláspont helyességén."
  • "A bevándorlási probléma a politikai korrektség végét jelentheti, mert amikor 40 ezren megérkeztek Münchenbe egy hétvége alatt, akkor mindenki kénytelen volt szembesülni a helyzet tarthatatlanságával."
  • "A románokkal vagy a horvátokkal zajló adok-kapok pedig azért alakult ki, mert ezek az államok nem voltak őszinték vagy rosszul mérték fel az erejüket. Ők is a nyugat-európai liberális elithez hasonló álszent politikát folytatják."
  • "Aki képes megérteni menekültügyben az MSZP álláspontját, annak fizetek egy sört. Gyurcsány álláspontja azonban világos, ő szokása szerint mindennel szembemegy, ami a magyar nemzet és Magyarország érdekében áll."
  • "Az uniós baloldali pártok a hagyományos bázisukat elveszítve új szavazókat látnak azokban a migránsokban, akik később állampolgárságot szereznek. Sok baloldali párt számára a hatalom megszerzése fontosabb, mint az európai kultúra és létforma védelme."
  • "Őszintén meg vagyok győződve arról, hogy az államok számára a demokratikus működési formák a legtökéletesebbek, de ettől még nem lehet ezt helytől és időtől függetlenül mindenkire erőszakkal, katonaság bevetésével rákényszeríteni. Ahol ugyanis ez az ezredforduló óta megtörtént, ott általában a beavatkozásnak több áldozata volt, mint annak a diktatúrának, amit fel akartak számolni és a diktatúra helyén nem demokrácia jött létre, hanem káosz alakult ki."
  • "Mi azért sem célozhattunk meg Jobbik-szavazókat, mert egyetlen szavazót sem tartunk valamelyik párt hitbizományának. (...) A kormányképességnek aligha van hitelesebb mércéje, mint az, hogy ki tud helyesen cselekedni válság idején. Még belegondolni is szörnyű, hogy a politikai ellenfeleink mire lettek volna képesek hasonló helyzetekben."