Már szabadlábon is a fehér porschés

2015.09.28. 19:01

Még a lehetséges 72 órás őrizetet sem töltötte benn a rendőrségen az a „fehér porschés”-ként elhíresült férfi, aki kézigránáttal és megöléssel fenyegette a menekülteken segítő autósokat az M1-esen – értesült a hvg.hu. A TEK álarcos kommandósai lecsaptak rá, levideózták, ahogy bilincsbe verve beviszik - majd nem sokkal később ki is engedték. Az ügyészség ugyanis nem értett egyet a rendőrségi előterjesztéssel, hogy előzetes letartóztatásba kellene helyezni.

Mint arról beszámoltunk, Sz. Attila 40 éves biatorbágyi lakost kora délután a XII. kerületben fogták el. A férfi most nem azt a szlovák rendszámú Porschét használta, amit pénteken. A kommandósok egy 30-40 milliós értékű Mercedes S Coupe sportkocsiból rángatták ki.

media631

A TEK videója szerint Sz. Attilára komoly erőkkel csaptak le egy közúti kereszteződésben. A férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra vitték, és őrizetbe vették. A TEK bevetését az indokolta, hogy feltételezték, a férfi fegyverrel is rendelkezik.

„Segítesz egy menekült családot? Megöllek!” – a sofőr ezt üvöltötte két nőnek pénteken, miután felvettek egy kisgyermekes szír családot. Sz. Attila a dugóban odament a menekülteket felvevő kisbuszhoz, és azzal fenyegette a bent ülőket, hogy kézigránátot dob a kocsiba, ha a család nem száll ki. A 24.hu videója szerint a kisbuszos magyar nő és utasa sokkot kapott a történtek után.