Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Megszállta a rendőrség Gaskó István irodáját

2015.10.07. 13:07
A szakszervezeti vezető ellen több nyomozás is indult, miután májusban leváltották a VDSZSZ éléről. Az új vezetés több visszás ügyet tárt fel.

Körülbelül húsz rendőr érkezett meg a Liga Szakszervezetek és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetek székházába. A hatóság amiatt nyomoz, hogy a VDSZSZ alelnöke, Bárány Balázs több bejelentést is tett Gaskó pénzügyei miatt. Ezeket májusi leváltása után kezdte el feltárni a szervezet új vezetése.

Előkerültek több százezres szállodai és éttermi számlák, zavaros támogatási elszámolások. Azóta lehallgatásokról és további vádakról beszélnek a felek. Az ügyről itt írtunk részletesen.

Információink szerint a nyomozók a VDSZSZ Szövetség és a Liga dokumentumaiért érkeztek a helyszínre. Ezeket éppen most is vizsgálják az irodában. Fegyveres rendőrök is a helyszínre érkeztek, de arról nem tudunk, hogy őrizetbe vettek volna bárkit is.

Folytatódnak a kizárások

A héten már nem először van mozgolódás a Liga és a VDSZSZ körül. Gaskó István, aki továbbra is a Liga Szakszervezetek elnöke, kizáratta az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetét a konföderációból. Az ODFSZ-t ugyanis az a Bárány vezeti, aki Gaskó ügyeit feltárta.

A Liga ezt így kommentálta:

A kizárás oka az, hogy a szervezet elnöke viselkedésével, kommunikációjával folyamatosan a LIGA Szakszervezetek működését próbálta akadályozni, hitelét rontani.

Bárány Balázs és az ODSZF pedig így reagált:

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a Liga Elnökség többsége a despota Gaskó Istvánnak falazott, ugyanakkor elismerését fejezi ki az Elnökség azon tagjainak, akik a kizárás ellen voksoltak, és kiálltak a demokratikus alapértékek mellett.    

A VDSZSZ alelnöke megszokhatta már a kizárásokat: a Szolidaritást a vasutas szakszervezetek ernyőszervezetéből még a nyáron záratta ki Gaskó.