Elkapták a bankkártyás jóst

2015.10.09. 13:21
Először egészségi állapota miatt szabadlábon védekezhetett az a nyíregyházi csaló, aki magát jósnőnek adta ki, és így csalt ki hiszékeny emberektől összesen közel ötmillió forintot.

Július 29-én egy pénzintézet feljelentését követően csalás bűntett elkövetése miatt indult nyomozás a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, akkor még ismeretlen tettes ellen -írja a Police.hu.

Az elkövető egy ismert jósnőnek adta ki magát, és így vette fel a kapcsolatot több áldozatával. Állítása szerint "pénzmágia" volt a szakterülete, amihez az emberek bankkártya adatait kérte el. A megszerzett adatokkal mobiltelefon egyenlegét töltötte fel, amivel internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott. A "mágia" idejére a csaló az áldozatokkal a mobiltelefonjaikat is kikapcsoltatta, így nem kaphattak sms-t a bankszámla műveletekről.

A nyomozás során azonosított, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 30 éves sényői lakos, akit szeptember 1-én lakása közelében elfogtak, majd kihallgattak a nyíregyházi rendőrök. Az egészségi állapota miatt szabadlábon védekező K. Lajos azonban a nyomozás adatai szerint ezt követően sem hagyott fel a csalásokkal.

A rendőrség tudomása szerint a gyanúsított az egész ország területéről összesen 56 bankkártya adatait megszerezve mintegy 4,6 millió forinthoz jutott hozzá törvénytelenül. Számos sértett még nem tett feljelentést, az ő azonosításuk is folyamatban van.

Nem állt le a bankkártyás jós

K. Lajost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság október 9-én ismét előállította, a bíróság pedig még aznap elrendelte előzetes letartóztatását, amit egy egészségügyi intézetben hajtanak végre.