Több helyen fagyott az éjjel

2015-10-12T175615Z 651630480 PM1EBAC1HWM01 RTRMADP 3 FRANCE-WEAT
2015.10.13. 07:58

Közeleg a tél, a Met.hu észlelései szerint az éjjel és hajnalban a Kékestetőn már fagyott: helyenként -1 fokot mértek. Kékestetőn még reggel 7:45-kor is nulla fok alatt volt a hőmérséklet. De éjjel nem csak a hegyekben volt fagy, hanem Pakson is mínuszokat mértek. 

Előrejelzés mára

Kedden a kezdetben borús keleti, északkeleti területeken fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de nyugat felől ismét egyre több felhő érkezik, az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, pár órás napsütés főleg eleinte, a középső területeken várható. Kezdetben csak elvétve lehet szitálás, gyenge eső, délután azonban délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, főleg a Dunántúlon és a déli megyékben várható egyre többfelé eső, zápor. A Dunántúlon időnként megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Késő estére 6, 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden melegfronti hatás lesz, ezért sok embernél jelentkezhet fejfájás, migrén, koncentrációs-zavar, álmatlanság. Az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet, ezért ingerlékenységet tapasztalhatunk, és hamarabb elfáradhat a szervezet.

Egy hétig esni fog

Az Időkép szerint egy újabb mediterrán ciklon érkezik fölénk, ismét kiadós esőre kell számítani, akár 40-50 milliméter is eshet. Az előrejelzés szerint jövő hétfőig minden nap esik majd eső.