Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Megfojtotta, bebetonozta barátnőjét: tíz év börtön

2015.10.14. 16:19

Emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 2013 áprilisában Tárnokon egy vita hevében megfojtotta, majd elásta barátnőjét.

A bűntény

A férfi házas volt, és emellett tartott kapcsolatot barátnőjével. Gyakran veszekedtek, mert ígérete ellenére nem vált el, és nem költözött össze vele. 2013 áprilisában a nő felkereste az otthonában épp egyedül tartózkodó férfit, és ismét vitatkozni kezdtek az esetleges összeköltözésen. A szóváltás hevében a férfi egy kötéllel hátulról a kanapéra rántotta, majd megfojtotta a barátnőjét, ezután pedig igyekezett eltüntetni a gyilkosság nyomait. 

A holttestet egy zsákba tekerve levitte a tárnoki ház alagsorába, melynek megbontotta a betonaljzatát, majd elásta a nőt, s újra lebetonozta az aljzatot. A meggyilkolt barátnő táskáját, iratait elégette, az asszony ház előtt parkoló gépkocsijának pedig Tatabányán kibérelt egy garázst. A kocsi kulcsait elrejtette. A sértett családja 2013. április 25-én jelentette be a nő eltűnését, ezért először közigazgatási, majd büntetőeljárás indult a történtek feltárására.

Hol követett el hibát a tettes?

Egy idő után a férfi nem fizette a garázs bérleti díját, így bukkantak rá a meghalt nő gépkocsijára, majd 2014 januárjában az elásott holttestre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig a minősítés „erős felindulásban elkövetett emberölésre" történő megváltoztatásáért fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport