Porig égett a sportcsarnok

DLAPE20151015001
2015.10.15. 07:02

Lángba borult a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres, faszerkezetű sportcsarnoka csütörtök hajnalban Budapesten, a XII. kerületi Alkotás útján. A tűzoltók nagy erőkkel – húsz kocsival – vonultak a helyszínre, nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – írja az MTI. A közeli kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhetnek az épületbe.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője az ATV-nek elmondta, a portás hívta a tűzoltókat, miután füstszagot érzett az épületben. Hatvan tűzoltó vonult ki a helyszínre. A tűz okát egyelőre nem tudni, de úgy néz ki, az egész épületet le kell bontani. A csarnok egyik fala tízméteres szakaszon le is omlott.

A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata gyulladt ki, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat. 

Mocsai Lajos, az intézmény vezetője rektori szünetet rendelt el mára, átalakítják az órarendet és a tanítást egyéb kerületi intézményekben tarják majd. 

Sérülés nem történt, a tűz miatt azonban lezárták az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH-csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére – a forgalomkorlátozást azóta feloldották.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott a honlapján, hogy a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem jár a 61-es villamos, pótlóbuszok viszik az utasokat. 

(Borítókép: Lakatos Péter / MTI)