Vasárnap is nyitva lehet az MSZP-t népszavazási kérdéssel megelőző tordasi nő boltja

2015.10.23. 10:48 Módosítva: 2015.10.23. 10:49

Szerdán írtuk meg, hogy másodperceken múlt, hogy ismét nem az MSZP nyújthatta be a vasárnapi zárva tartásos népszavazási kérdését. A szocialistákat ugyanis megelőzte egy magánszemély, méghozzá Simonné Gercsényi Gabriella, aki azt a kérdést nyújtotta be, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?

Az Indexnek sikerült megszólaltatnia a nőt, aki tagadta, hogy bárki a háttérből mozgatta vagy tájékoztatta volna, mint mondta, ő csak szerencsés volt, amikor mindössze 30 másodperccel hamarabb jutott be az NVI épületébe, mint a szocialisták. Mint mondta, a kérdése egy civil kezdeményezés, „nincs pártkötődésem, nem harcolok senkivel”. Azért nyújtotta be, mert azt szeretné, hogy azok is megszólalnának egy népszavazáson, akik támogatják a törvényt.

Az RTL Klub viszont azt is kiderítette, hogy ki ez a szerencsés magánszemély. Csütörtöki esti riportjukból kiderül, hogy Simonné Gercsényi Gabriella a Fejér megyei Tordason él, és miközben éppen arról akar népszavazást indítani, hogy milyen jó a vasárnapi boltzár, ő maga egy olyan bolt tulajdonosa, amelyik nyitva lehet vasárnap is, hiszen a család üzemelteti.

Az NVI végül Simonné és az MSZP kérdését is elutasította, de 15 napon belül mindketten újra próbálkozhatnak.