Zoltán
21 °C
36 °C

13 évet kapott a nevelt lányát erőszakoló román férfi

2015.11.11. 13:32 Módosítva: 2015.11.11. 13:32

Helyben hagyta a Szegedi Ítélőtábla annak a Magyarországon élő román férfinak az elsőfokú ítéletét, aki éveken át rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát. A 62 éves férfit nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal és folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek.

Ahogy azt hétfőn megírtuk, C. I. 2003-ban költözött össze az anyával egy romániai faluban. A vádlott az akkor harmadikos kislánnyal fajtalankodott. Azzal félemlítette meg, hogy ha a történtekről bárkinek is beszél, akkor meg fogja verni az anyukáját, de ha nem mondja el, akkor ajándékot fog kapni.

A férfi ezután heti gyakorisággal megismételte a fajtalankodást és a fenyegetéseket. Miután a család egy másik faluba költözött a vádlott egyre durvábban bánt élettársával, kapcsolatuk megromlott. Amikor kiderült az anya számára, mit tesz élettársa a kislányával, meg akarta ütni a férfit, de az ököllel összeverte.

Később a férfi arra kényszerítette élettárasát és a kislányt, hogy egyszerre feküdjenek le vele. Megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha nem teszik azt, amit mond.  A nő és a kislány nem mertek ellenkezni. 

A család 2005-ben Magyarországra költözött és előbb egy Szeged melletti, majd egy Kecskemét melletti tanyán éltek. 

A lány nevelőapjától teherbe is esett. Első alkalommal elvetélt, de 2009 februárjában - 14 évesen - kislánya született. Ekkor már Hatvanban laktak. 2009-ben egy időre visszament a család Romániába, majd visszaköltöztek Magyarországra.

Az erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett közösülések a vádlott 2013-as őrizetbe vételéig eltartottak, ami az anya feljelentésére történt.