Visszavásárolná a kormány a Várkert kaszinót

2015.11.12. 06:17

Ajánlatot tett a magyar állam a budai Várkert-kioszk megvásárlására - írta a Magyar Idők.

Az állam csaknem kétmilliárd forintot ajánlott a mintegy kétezer négyzetméteres telken álló, 856 négyzetméteres, Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz palotáért, amely sokáig kaszinóként működött. Az izraeli tulajdonos azonban több mint négymilliárdot kér az ingatlanért - írta a lap.

A Várkert Bazár üzemeltetőjét és a budavári önkormányzatot is aggasztja az épület gazdátlansága és elhanyagoltsága. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója örülne, ha rendeződne az épület sorsa és azt méltó módon használhatnák. Létrehozhatnának például éttermet, s így nem kellene a Várkert Bazár kiállítótermeit fogadások, kiállításmegnyitók esetén ilyen célra használni - nyilatkozta a lapnak. 

A budavári önkormányzathoz is több panasz érkezett már az egykori kaszinó elhanyagoltsága miatt, tájékoztatásuk szerint ők is többször takarították már  - a Várgondnoksághoz hasonlóan - a területet saját költségen. Az önkormányzatot nem kereste meg eladási szándékkal a tulajdonos, a Magyar Idők információi szerint egy internetes hirdetőoldalon 4 milliárd 85 millióért kínálják az épületet.