Életfogytiglant kapott a pókeres feleséggyilkos

2015.11.18. 17:40

Új eljárásban, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki 2012-ben gyermekük jelenlétében meggyilkolta feleségét a nyíregyházi lakásukban, írja az MTI.

A bíró elmondta, hogy az emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélt férfi leghamarabb 25 év után szabadulhat feltételesen, továbbá tíz évre eltiltották a közügyektől, és megszüntették a szülői felügyeleti jogát is.

A férfi és felesége Magyarországon és Írországban is dolgozott, majd Nyíregyházán indítottak vállalkozást. A férj nagy szerencsejátékos volt, majd amikor visszatért Írországba, pókerezni kezdett. Ezzel többmilliós adósságot halmozott fel, a feleség pedig válni akart tőle.

Mikor a vádlott 2012 szeptemberében, szabadsága alatt, visszatért Magyarországra, úgy érezte, neje megcsalja. A visszautazása előtti estén a kilencéves gyereküket a szobájába küldte, és arra kérte, hogy ha kiabálást hall, akkor se jöjjön ki onnan. Mikor a nő megerősítette, hogy válni akar, a férfi

  • többször megütötte,
  • fejbe verte egy kerámiatállal,
  • és annak darabjaival többször is megszúrta.

A nő segélykiáltásai után a szomszédok bekiabáltak, valamint tojással dobálták az ablakot. Erre a férfi kisebb szünetet tartott, majd késsel esett neki a feleségének. Közben a gyerek is kijött a szobából, aki vérző anyját és a kést látva, segítségért kiáltott. Ekkor a szomszédok folyamatos csengetéssel próbálkoztak.

Mikor a gyerek kijutott a lakásból, riasztották a rendőröket, de a vádlottat ez sem zavarta meg: bezárta az ajtót, és folytatta a nő kínzását. A rendőröket sem engedte be, csak akkor nyitott ajtót, amikor látta, hogy azok a szomszédos erkélyen keresztül próbálnak meg behatolni a lakásba.

A feleség nyakán lévő szúrások olyan mélyek voltak, hogy a nő még a helyszínen meghalt.

A külföldön dolgozó, román-magyar kettős állampolgárságú vádlottat egyszer már elítélték az ügyben, akkor 18 évet kapott, de tavaly hatályon kívül helyezték az ítéletet, és új eljárás indult.

A törvényszéki szóvivő arról is beszélt, hogy

a bíróság súlyosbító körülményként értékelte a közeli hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekmények rendkívüli gyakoriságát, illetve hogy a vádlott cselekménye gyermeke egész életére kiható nyomokat hagy.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport