Szijjártó: Nem kell újratárgyalni Paks 2-t az oroszokkal

2015.11.21. 09:11 Módosítva: 2015.11.21. 09:11

Még nem kezdődött el a Paks 2-re kapott hitel felhasználása, és Szijjártó Péter szerint annak ellenére nem kell újratárgyalni az oroszokkal kötött államközi szerződést, hogy az EU kötelezettségszegési eljárást indított miatta - erről a külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.

Arra a felvetésre, hogy Putyin orosz elnök még májusban azt mondta, hogy ha az EU a magyar partnert a Roszatommal való kapcsolat megszakítására kényszeríti az atomerőmű-bővítés kapcsán, az hátrányos lesz a kétoldalú kapcsolatokra nézve és kapott-e ilyen jelzést most, a tárcavezető azt mondta: jó másfél órát tárgyalt az orosz első külügyminiszter-helyettessel, és ilyen figyelmeztetésről szó sem volt.

Szijjártó hozzátette: elmondta, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett a bővítés mellett, mert az ország energiabiztonságát a jövőben is nagyrészt Paksra alapozzák, tehát a beruházást végig fogják csinálni. Arra a kérdésre, hogy fel kell-e függeszteni a közbeszerzéseket, azt mondta: nem tud arról, hogy a kormány döntést hozott volna arról, hogy bármit is felfüggeszt.  • Hírek
  • Árfolyam