Nyomoznak a Hír tv-s bántalmazása miatt

2015.11.24. 14:32

Elrendelte a nyomozást a mohácsi rendőrkapitányság az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) november 9-i kihelyezett közgyűlésén történt atrocitás miatt, december elejére már kihallgatási idézéseket is postáztak – tudta meg a RomNet. A roma szervezet botrányba fulladt közgyűlésén a Hír Tv munkatársát egy nő gyomron vágta.

Anyázás, romungrózás is volt

Az ominózus közgyűlésen anyázás, életveszélyes fenyegetések, ordibálás, kiabálás is volt. A Hír Tv a RomNet híradása alapján kedden közzétette a bántalmazásról készült videofelvételt. Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) vezetője az akkori közgyűlésen kiabálások közepette próbálta rendre utasítani képviselőtársait. Válaszként azt üzenték neki „meg fogsz te is dögleni”, majd a televíziós munkatársat bántalmazó nő „mocskos romungrók” és „koszos beások” megjegyzésekkel provokálta tovább a képviselőket és a közgyűlésen megjelent vendégeket.

Miután az RPM a nyilvános közgyűlésen szintén jelen lévő jogtanácsosát is életveszélyesen megfenyegették, többen is rendőrt akartak hívni, attól tartva, hogy elszabadulhatnak az indulatok a személyeskedések és mocskolódások miatt.

A televíziós munkatárs bántalmazásának ügyében nem az ORÖ képviselői, hanem egy magánszemély, Tényi István, a főváros V. kerületi Fidesz szervezetének a tagja tett feljelentést a RomNet és a Hír Tv híradásai alapján a Mohácsi Rendőr-főkapitányságon garázdaság gyanújával ismeretlen tettes ellen közvetlenül az ügy nyilvánosságra kerülését követően – írja a RomNet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport