Már az Alföldön is havazott

2015.11.26. 10:06 Módosítva: 2015.11.26. 10:28

Éjszaka nagy pelyhekben esett a hó Szegeden, ami hajnalra havas esővé szelídült - írja a Délmagyar. Azonban a hó nem marad meg, mivel napközben felmelegszik a levegő, mondta a lapnak a szegedi meterológia ügyeletese.

Szerdán este havazni kezdett Szombathelyen is, a Nyugat.hu bizonyítékul galériát is készített a nagy eseményről. A Vaol.hu pedig a szerkesztőség ablakában örökítette meg a havazást.

Az OMSZ hótérképe szerint bár sok helyen van hólepel vagy hófolt az országban, mindössze a Kékestetőn és Mátraszentimrén van egyedül centikben mérhető hó, előbbi helyen 15, utóbbin 8 centit mértek.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország keleti és déli tájain kezdetben előfordulhat még havazás vagy havas eső, azonban a hó a síkvidéken nem fog megmaradni, mivel napközben 1-6 fokig melegszik majd az idő. Pénteken többnyire felhős idő lesz, számottevő csapadékra nem kell számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3-7 fok között alakul.

A hétvégén néhány órás napsütésben is lehet részünk, bár többfelé változóan felhős lesz az ég. Vasárnap helyenként zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A hőmérséklet 4-9 fok között lesz. A mostani előrejelzések szerint a jövő hét elején kicsit melegszik majd az idő, szerdán akár 12 fok is lehet.