Tíz napja nincs net és nincs telefon a Klikben

2015.11.30. 11:55

Másfél hete nem működnek a vezetékes telefonok és internetezni sem lehet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban (Klik), pusztán azért, mert a központ új épületbe, a Nádor utcából a Bajcsy-Zsilinszky útra költözött. „Sajnos nem tudom a hiba okát, új vezetékeket húztak, vagy valami ilyesmi áll a háttérben, másfél hete ez a helyzet. Van, aki otthonról dolgozik, mások saját laptopról, mindenki igyekszik megoldani a munkát, ahogy tudja" – mondta az Indexnek egy klikes dolgozó. Azt is mondta, előfordulhat, hogy keddre már helyreáll a rend, de nem biztos benne. Egy másik forrásunk szerint többeket haza is küldtek a probléma miatt.

A Klik vezetékes számai valóban elérhetetlenek, és emailes megkeresésünkre sem tudtak reagálni. Weboldalukon a szervezet fülre kattintva néhány főosztálynál megtalálható egy mobilszám, és ki is írták: „Tisztelt Ügyfeleink! A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetékes telefonszámai átmenetileg nem elérhetőek. Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük."

A Klik egyébként nagyon el van adósodva, november végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a központ hónapok óta nem utalja az intézményekben dolgozó közalkalmazottaknak és az óraadói megbízással rendelkezőknek a munkába járási költségtérítést, jubileumi jutalmat, az óraadói megbízási díjat, végkielégítést és egy sor más jogcímen járó összeget. Pár nappal ezelőtt Czunyiné Bertalan Judit,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkára azt mondta, hogy a központ év végéig rendezni tudja kintlévőségeitA kormány biztosította azt a 26,7 milliárd forintot, amire még szükség volt.

A cikk megjelenése után megérkezett a Klik hivatalos reakciója is, amiből kiderült, hogy a költözés miatt újra kell telepíteni az informatikai rendszert, ami várhatóan kedden fejeződik be.

"A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költözése során az informatikai rendszer újratelepítését  - jogszabályban meghatározott módon - a NISZ Zrt. végzi. Az informatikai rendszer újratelepítése várhatóan a keddi nap folyamán befejeződik. A KLIK munkatársai az eddigi munkarendben végzik munkájukat" - tájékoztatott a Klik egyik munkatársa.