Betépve fuvarozta a menekülteket

2015.12.01. 10:24

A Csongrád megyei rendőrség vagyoni haszonszerzés végzett, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette, kábítószer birtoklása és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt vádemelést javasol egy 28 éves holland állampolgárral szemben, írja a Police.hu.

A rendőrök augusztus 8-án Mórahalomnál intették le a Mercedes Sprinter kisteherautót, aminek a rakterében 24 irakit és szírt találtak. A zavartan viselkedő holland sofőr először azt mondta, hogy a barátait szállítja, később viszont már azt, hogy nem is tudja, hogy kerültek a kocsijába. A rendőrök átvizsgálták a kocsit, amiben 13 darab amfetamin tartalmú tablettát találtak, majd megvizsgálták a férfit, akiről kiderült, hogy drog hatása alatt vezette a kisteherautót.

A műszaki és orvosszakértő véleménye szerint a holland férfi szűk helyen, levegőcsere nélkül szállította a menekülteket, akiknek a több órás utazás jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt volna, ezért a rendőrség nemcsak embercsempészet, hanem sanyargatás miatt is vádemelést javasol.