Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Tőkés dölyfössége kellemetlen helyzetbe hozta Orbánt

2015.12.09. 23:13

Tőkés László volt az egyetlen, aki nem írta alá a határon túli magyarok problémáira fókuszáló Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatát, írja a Nol.hu. A dokumentumot a fórum résztvevői – kormánypártiak és ellenzékiek – egyhangúlag szavazták meg, majd látták el aláírásukkal, és az még Tőkés legfőbb követelését, az autonómiát is tartalmazta.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőjét – aki egykor partiumi és bánsági püspök is volt – a szervezők figyelmeztették, hogy időhiányban szenvednek (méghozzá nagyrészt épp Orbán Viktor elhúzódott beszéde miatt), ezért ő inkább meg sem tartotta a beszédét, hanem jelképesen kikapcsolta a mikrofonját. Hiába kérlelték, Tőkés hajthatatlan maradt, majd elhagyta a rendezvényt. Állítólag még a teremben ülő Orbán is csak kényszeredetten nevetgélt a kellemetlen szituáció közben.

A Nol.hu szerint az is felmerült – a folyosón legalábbis az terjedt –, hogy Tőkés azért sértődött meg, mert a miniszterelnök újabban inkább a Romániai Magyar Demokrata Szövetség mellé állt, így a többi erdélyi szervezet (például az EP-képviselő Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsa) már nem kap elég figyelmet és támogatást.

Ugyanakkor Tőkés személy szerint sokat köszönhet a Fidesznek. Tavaly a miniszterelnök-pártelnök kitalálta, hogy a párt európai parlamenti listájára kerüljenek fel külhoni magyar politikusok is

– írja az újság.