Rogán: Csak a Fidesz garantál függetlenséget

IMG 9964
2015.12.23. 09:44

„Magyarország minden körülmények között magyar ország marad. Akkor is, amikor bevándorlási krízis fenyegeti az országot” – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjújában Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter őszintén megválaszolt minden kérdést:

  • Ön szerint a baloldali szavazók miért értenek egyet a kormány bevándorláspolitikájával?
  • Az ön szavaiból is kiderül, hogy a Fidesznek valójában nincsen vagy nagyon gyenge az ellenzéke.
  • Nem kényelmesedik el a szerepében a kormányoldal, ha nincs valódi kihívója?
  • Az otthonteremtési intézkedésekről tehát nem lesz nemzeti konzultáció?
  • Mikor lehet egy számjegyű a személyi jövedelemadó kulcsa?
  • Folytatódik a minimálbér emelése?
  • A politikát félretéve, így, az interjú végén, mit üzen az olvasóknak?

Rogán szerint csak a Fidesz képes garantálni az ország függetlenségének megőrzését, mert ez az egyetlen erő, amelyet „nem ugráltathat” egy hazai földesúr, Brüsszel, vagy multi. Az ellenzék viszont  sem a migránskérdésre, sem a gazdasági válságkezelésre, sem a munkahelyteremtésre nem tud választ adni. Helyette csak folytatná a Gyurcsány-Bajnai vonalat, agyonadóztatná a magyar családokat és a kisvállalkozókat, felelőtlenül osztogatnának, növelnék az államadósságot.

Ami a Jobbikot illeti, az csak egy „sodródó hajó”. Beszélhetnek ugyan néppártosodásról, „de egy néppárt a viharban is sziklaként áll, kitart az elvei mellett” – mondta a liberális oldalról indult keresztény konzervatív, ellenzékben az orosz energetikai megállapodásokat hazaárulásnak, kormányzati pozícióban stratégiai jelentőségűnek minősítő párt frontembere.

A letelepedési kötvények eladását off shore cégek jövedelmező üzletévé tévő kormány minisztere szerint sikerült Brüsszel előtt is világossá tenni, hogy Magyarországon a magyar érdekek védelme számít. A kötvényprogrammal 2500-3000 embernek és családtagjainak letelepedési engedélyt kiadó rendszer ötletgazdája szerint el kell utasítani a migránsok kötelező befogadását, ehelyett a költségvetési tartalékokat otthonteremtésre kell költeni.

Rogán szerint 2016-ban folytatódik a személyi jövedelemadó kulcsának csökkentése, de nem biztos, hogy az egy százalékpontos csökkentés után 2017-ben is folytatható az SZJA leszorítása. Ehhez az kell, hogy az áfát és a fogyasztási adókat az állam hatékonyan beszedje – erre szolgálnak a NAV-hoz bekötött pénztárgépek. (Bár vannak helyek, ahol ezt nagyvonalúan kezelik.)

A lakásáfa öt százalékra való lecsökkentése most négy évre szól, de Rogán szerint ehhez még Brüsszellel is meg kell vívni a meccset.

A minimálbér emelést folytatni kell, a munkaadók szervezeteivel konzultálva, később akár ez lehet az egyik újabb nemzeti konzultáció, igaz, elismerte: a gazdaság versenyképességének megőrzését is szem előtt kell tartani.