Fülig Jimmy most egy zsaroló képében jelent meg

2015.12.30. 09:45

Megzsarolta falubelijét egy 65 éves balatoni férfi. Olyan üzeneteket írt neki, hogy azok láttán még egy indexes újságíró is megnyalta volna mind a húsz ujját. 

A Heves megyei főügyészség közleménye szerint az eset július 12-én történt. A sértett egy vonalas füzetből kitépett papírlapra írt üzenetet talált a kiskapu vasrácsába dugva. A szöveg így szólt:

A telefonba kaptál üzenet ha nem teljesíted eszt 10 óra volt. háridő módosítok et 6ig 3000 Ft-ot tegyé le a Polgármester Kinti vc papírtartójába, mert ha nem ráfizetel az életeddel.

Néhány perc múlva csörgött a vezetékes telefonja, a zsaroló jelentkezett: teljesítse a követelését, különben „nagyon ráfizet”.

A zsaroló este a községházával szemben felállított nyilvános vécéhez ment, abban bízott, hogy megkapja a pénzt. Nem kapta meg. Ezért újabb fenyegető levelet juttatott el hozzá a következő szöveggel:

a kért pénzt megszabot hejre tegye mert a kért időre nem teljesítetted ha visszatérsz a vikkendről teljesidd mert neked meg a házadnak vége!

A lapot egy gondosan megcímzett borítékba zárta, amin feladóként a saját neve is szerepelt, de amikor erre rájött, egy filctollal átsatírozta. Ezután még egyszer telefonált, végül a megadott helyszínen elfogták a rendőrök.

Vádat emeltek ellene, ha szerencséje van, két évvel megúszhatja, de akár nyolc évet is kaphat.