Több hullámban jön a havazás

2016.01.03. 09:37 Módosítva: 2016.01.03. 10:52

Jelenleg az ország délnyugati részén esik a hó, az Időkép webkamerája szerint Szombathelyen már havasak az utcák. Az OMSZ előrejelzése szerint több hullámban érkezik a havazás, hétfőn délnyugat felől újabb havazás érkezik, majd kedd reggel kelet felé távozik. Kedd délutántól intenzívebb csapadék érkezik, a havazás mellett ónos eső, eső is valószínű.

Vasárnap napközben mínusz 1-6 fok valószínű, naposabb idő az ország északkeleti részén, míg borúsabb a délnyugati részén valószínű. Hétfőn hajnalban mínusz 4-15 fok várható, de napközben sem fog mínusz 1-nél magasabbra kúszni a hőmérő higanyszála. A délelőtti óráktól egyre többfelé várható havazás, hószállingózás. A délkeleti szelet főként a Dunántúlon és a főváros környékén erős lökések kísérhetik.

Kedden kicsit enyhül az idő, hajnalban már csak mínusz 8 lehet, és napközben sem lesz hidegebb mínusz 3-nál, de havazás már csak délen valószínű.

És ha a svájci Alpokba készül síelni, akkor jó hírünk van: hosszú idő után ott is havazott a hétvégén, mintegy 20 centi esett, és az előrejelzések szerint akár 50 centi is hólepel vastagsága. Tavaly az ünnepek alatt hiába várták a síelők, hogy hó borítsa be az Alpok és a Jura-hegység lejtőit.