Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot

D ATI20120531026
2016.01.16. 15:26 Módosítva: 2016.01.16. 15:27

Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Az EU miatt erre azonban sajnos nincs lehetőség, ehhez összeurópai döntésre lenne szükség, mondta az Új Néplap interjújában.

Az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani. Kövér arról nem beszélt, hogy milyen helyzet alakult ki, amit ő az akaratuk ellenére berendelt, fél-egy évig katonáskodó magyar állománnyal szeretne orvosolni.

Szerinte most az a baj, hogy a nem megfelelő közgondolkozás miatt ma a sorköteles fiatal férfiak egyszerűen elvándorolnának az országból.

Kövér szerint vagy összeurópai döntés értelmében állítják vissza a sorkötelezettséget az EU-ban, vagy sehogy.

A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy

a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.

Kövér és Simicskó István honvédelmi miniszter már dolgoznak azon , hogy a honvédség létszámát is bővítsék. Ez azonban az önkéntes tartalékosok számának növelését jelenti.

Kövér László legutóbb a nők szerepéről szóló elmélkedésével merült el a múltban. Decemberi interjújában azt mondta:  "szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk".  

Mit állítson még vissza Kövér László?

Belpolitikáról

Kövér László szerint bár az elemzők szerint mindenki a Jobbikot látja a Fidesz-KDNP egyetlen potenciális kihívójának, de szerinte a baloldalra leadott szavazatok aránya összességében meghaladhatja a Jobbikra leadottakét.

A házelnök szerint semmi jele nincs, de nem kizárható, hogy 2018-ra a baloldal ismét "egységesen össze tud állni". 

A Fidesz nagy előnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül.