Sűrű köd lesz szombaton, vigyázzanak

2016.01.29. 21:03

A tartós, sűrű köd miatt az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés csak az észak-nyugati területeket nem érinti. 

Ott, ahol a hőmérséklet fagypont alá csökken, ónos szitálás is előfordulhat sajnos. Szombaton nappal a köd a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik. Az Alföldön és az Északi-középhegység térségében azonban egész szombaton rosszak lehetnek a látási viszonyok.

Az előrejelzés szerint napközben átmenetileg többfelé csökken a felhőzet, de főleg az Északi-középhegység tágabb környezetében egész nap borongós, néhol ködös idő várható.

Esőkabátra csak akkor lesz szüksége, ha péntek este, vagy szombaton az Északi-középhegységbe megy. A hegyek közt ugyanis kisebb esők  is lehet.

Amennyiben sárkányt eregetne, a Dunántúlt ajánljuk, bár mivel a látási viszonyok itt is rosszak lehetnek, a szél ellenére sem lesz sok öröme az egészben.

Nappal 13 fok

Az éjszaka már nem lesz olyan hideg: a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabban fekvő részein ennél enyhébb lesz az éjszaka.

Nappal akár 13 fok is lehet, ami megint egy érv a sárkányeregetés mellett. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás helyeken 0 és plusz 5, másutt plusz 6 és 13 fok között valószínű.