Nulla szavazatot kapott, mégis őt nevezte ki a Klik kollégiumigazgatónak

2016.02.13. 09:07

Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki a Klik szegedi tankerületi igazgatója a Fodor-kollégium igazgatójának - írta a Délmagyar.hu.

Az öt szegedi középiskolai kollégiumból négy vezetésére írt ki pályázatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), és ebből a Fodor-kollégium esete az igazán érdekes. Az intézmény vezetésére a 13 éve igazgató Kuzma Éva, illetve Konkoly Béla, az SZTE gyakorló általános iskola (volt kis Ságvári) testnevelő tanára pályázott.

A szegedi Fodor-kollégium.
A szegedi Fodor-kollégium.
Fotó: Frank Yvette / délmagyar.hu

A kollégium testületei szavaztak, és a nevelőtestület, a diákönkormányzat, az alkalmazotti tanács és az intézményi sportmunkaközösség is egyhangúan Kuzmát támogatta.

Konkoly az összes szavazáson nulla szavazatot kapott, 40-0-ra kikapott Kuzmától.

A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. Konkoly Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. 

A lap megkereste a Kliket is, és ezt a választ kapták Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületi igazgatójától:

a döntés meghozatala a Klik belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni.

Az új igazgató március 1-től foglalja el az igazgatói széket.