Vége a miskolci sztrájknak, újraindul a közlekedés

2016.02.19. 18:53

Véget ért a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. munkavállalóinak február 17-én megkezdett, határozatlan időtartamra meghirdetett sztrájkja, miután pénteken a munkaadó megegyezett a szakszervezetekkel - közölte a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az MVK megállapodott a sztrájkot kezdeményező három szakszervezettel arról, hogy a vállalat a "nem béremelésre irányuló követeléseket" elfogadja, a szakszervezetek pedig lezártnak tekintik a 2015-re és a 2016-ra vonatkozó bértárgyalásokat, és ebben a témában újabb kollektív munkaügyi vitát, illetve sztrájkot nem kezdeményeznek.

A cégnél működő három reprezentatív szakszervezet - Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet, valamint a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szövetsége - azért indította el a sztrájkot, hogy kikényszerítsék a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, elérjék a diszkrimináció megszüntetését, valamint azt, hogy a szakszervezetekkel kulturált, rendszeres egyeztetést folytasson a munkaadó.