Az Uber mellé állt az egyik magyar taxitársaság

2016.02.23. 07:15

A taxis-Uber vitában az Uber mellé állt a Green Taxi nevű, elektromos autóflottát működtető sárga taxis vállalat.

A társaság szerint az innovatív megoldásokat erőszakkal nem lehet ellehetetleníteni, az innováció a fejlődés záloga, és ha valaki mégis szembemegy, az végső soron a fejlődésre mond nemet.

A Green Taxi tavaly októberben kezdte meg működését, többségi tulajdonosa az Externet Nyrt. Az internetszolgáltató 65 tisztán elektromos üzemű autóval indította el a vállalatot, a kocsikat főállású sofőrök vezetik.

A cég „Nem mindenki irigy, aki sárga: adj teret az innovációnak!” címmel kampányt is indított a közösségi felületeken, és „Free Uber” felirattal látják el az autóik villanydugó formájú szabadjelzőjét.

„Párbeszédre van szükség, de ez a párbeszéd nem két- és nem is háromoldalú. Az egész közösség érintett benne” - nyilatkozta az Indexnek Lévay Örs, a Green Taxit tulajdonló Externet vezérigazgatója.

A gesztusértékű kezdeményezés kicsit későn jött, miután a múlt hétvégén egy időre lebénult a magyar Uber.

közösségi fuvarozó céget nem tiltották be, de a taxisokkal kirobbant háború nyomán olyan szigorításokat léptettek életbe vele szemben, amely megakadályozta, hogy a sofőrök dolgozhassanak. A pénteken érvénybe lépett kormányrendelet szerint az Uber-sofőröknek is el kell végezni azokat tanfolyamokat, amelyek a sárga taxisok számára kötelezőek, és még nyugtát is adniuk kell, ha nem akarják, hogy a hatóságok leszereljék a rendszámot a kocsijukról.