Tizenegy évet kapott a gyerekét az emeletről kilökő nő

2016.02.25. 13:43

Másodfokon is tizenegy év fegyházra ítélték csütörtökön emberölés kísérlete miatt azt a nőt, aki 2014 márciusában kilökte hatéves gyermekét második emeleti lakásuk ablakából. Megvonták az anya szülői felügyeleti jogát. A nő legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett felmentésért, illetve enyhítésért. A vádlott a fellebbezését később visszavonta.

Az asszony egy operáció után alig mozdult ki otthonról, visszahúzódó életvitelre rendelkezett be, és a kislány nagyon sokat hiányzott az óvodából. Az anya az óvoda vezetőjével sem volt hajlandó beszélni, ezért a gyámhivatal védelembe vételi eljárást indított.

A nő attól tartott, hogy a gyámhivatal elveszi tőlük a kislányt, ezért 2014 márciusában arra jutott, hogy ezt csak úgy kerülheti el, ha mindkettejük életét kioltja. Kilökte a gyermeket a 8,6 méter magasan lévő, második emeleti gyerekszoba ablakán, majd utána ugrott. Mindketten életben maradtak, de a kislány többszörös koponyatörést, csigolya- és keresztcsonttörést, valamint súlyos zúzódásokat szenvedett. A gyerek hosszú ideig életveszélyes állapotban volt, és agysérülései miatt maradandó fogyatékossága lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport