Verekedett a disznóvágáson, elvették tőle az ifjúságot

2016.02.25. 18:35 Módosítva: 2016.02.25. 18:39

Elvette az ifjúsági tanácsnoki megbízást Kerékgyártó Gábortól az újbudai képviselő-testület a csütörtöki ülésen.

Hoffmann Tamás polgármester szerdán rendkívüli napirendi pontként adta be azt az szmsz-módosító előterjesztést, amely mostantól szétválasztja az ifjúsági és vállalkozásfejlesztési tanácsnoki pozíciót. Kerékgyártó Gábor – a polgármester volt kabinetfőnöke – a döntést követen csak a vállalkozásfejlesztési tanácsnoki pozíciót tarthatja meg.

Kerékgyártó, a Fidelitas korábbi, immár kiöregedett budapesti elnöke játszotta az egyik főszerepet a kormánypárt ifjúsági szervezet legutóbbi botrányában.

A Fidelitas hagyományos füzesabonyi wellness disznóvágásán annyira elszabadultak az indulatok a belső feszültségekkel terhelt ifjú politikusok között, hogy végül részeg verekedés tört ki a szálláson.

Az egyik érintett a szervezet belső levelezésén közzétett, de aztán nyilvánosságra került beszámolója szerint a parázshangulatban Kerékgyártó Gábor verbálisan kezdte inzultálni a Böröcz László Fidelitas-elnök vonalával szemben álló társaság tagjait. Állítólag

Na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?

beszólással alázta a másik csoport, a tisztségétől nemrég megfosztott budapesti elnök, Kurucz Dániel támogatóit, majd bunyó is kitört közöttük, sőt ketten meg is sérültek.

Az eseményekről azóta nem hajlandó nyilatkozni senki, Kerékgyártó azonban nemrég Facebook-oldalán bocsánatot kért. Azt írta:

Nem szeretném mentegetni magamat, a történtekre nincs mentségem. Sajnos az adott este jóval többet ittam a kelleténél, és a korábban történtek miatt bennem lévő feszültség egy vitába vitt bele, aminek dulakodás lett a vége.

A XI. kerületi önkormányzat ülésén azt állították, Kerékgyártó jogköreinek megnyirbálása nincs összefüggésben a fidelitaszos verekedéssel, de az ellenzék többszöri kérdésére sem hangzott el értékelhető magyarázat, hogy akkor miért volt szükség a szmsz hirtelen módosítására.