A munkatársak hordják haza zacskóban a szemetet

2016.02.29. 08:20

Fejlesztés helyett takarítanak – írja a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat III. kerületi tagintézményének állapotát bemutató írásában a Népszabadság. A lap szerint a munkatársak hordják haza a szemetet zacskókban. Internet már nincs, és „bármikor kikapcsolhatják a fűtést”, írja a lap.

A Népszabadság szerint több szülő is hiába kereste fel a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat III. kerületi tagintézményét gyermeke korai fejlesztését kérve. A Vihar utcai szakszolgálatnál sem elég ember, sem megfelelő infrastruktúra nem áll rendelkezésre a korai fejlesztéshez, így hiába kötelező feladatuk, október óta nem tudják biztosítani. A lap úgy tudja, tavaly összesen 12 szakember távozott a problémák miatt. Akadozik a gyógytestnevelés és a logopédiai ellátás is.

A fő gond, hogy az épület működtetésének kérdése tisztázatlan. A Vihar utcai ingatlan működtetéséből az önkormányzat kivonult tavaly nyáron. A közüzemi számlák egy részét az épületben működő alapítványi iskola fizeti, a fűtést nem, így ott tartozás halmozódott fel. A Klik szerint alig öten távoztak 2013 óta a szakszolgálattól, és a vizsgálatokra legfeljebb 2-3 hetet kell várni.