Orbán tanácsadójának dolgozik Gyurcsány minisztere

2016.02.29. 08:54

Rácz Jenő, a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere márciustól nyugdíjba vonul a veszprémi kórház főigazgatói posztjáról, majd Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa munkatársaként dolgozik majd, értesült a Magyar Idők.

Rácz szerint ez a lépés - ahogy korábbi jobboldali szerepvállalásai - csak azokat lepheti meg, akik úgy gondolták, hogy "az üléspontja határozza meg az álláspontját". Mint ismert a minisztériumot 2004-2006 között vezető Rácz a vizitdíjas, kórházi napidíjas népszavazáson a Fidesz mellett állt ki. Erről most azt mondja, hogy az SZDSZ, amelyik a népszavazás idején irányította az egészségügyi tárcát, egyértelműen szemben állt a többség véleményével, legyen az fideszes, MDF-es vagy szocialista egészségpolitikus.

A kórházigazgató a mostani szerepvállalásával kapcsolatban azt mondja, hogy Hegedűs Zsuzsával több mint egy évtizede ismerik egymást, sok társadalompolitikai alapkérdésben azonos nézeteket vallanak, jó barátok lettek, így boldogan mondott igent, amikor felkérték a közös munkára.

Rácz szerint egyébként tudomásul kell venni, hogy a jelenleg rendelkezésre álló pénzből ezt az ellátórendszert nem lehet működtetni a szakmai szabályok szerint. Abban is biztos azonban, hogy az anyagi és a humánerőforrásokat sokkal jobban kellene koncentrálni. Szerinte abban igazuk van a zugolódó orvosoknak, hogy ha minden szabályt betartanának a kórházakban, megállna az élet, a követeléseik azonban túlságosan sokfélék ahhoz, hogy elérjék céljukat. (Az exminiszterrel készült teljes interjút erre a linkre kattintva érheti el.)  • Hírek
  • Csok