Felakasztotta magát egy 26 éves beteg az egri pszichiátrián

2016.03.05. 20:48

Felakasztotta magát egy 26 éves fiú az egri pszichiátrián - tudta meg a TV2. A fiú depressziós volt, de a szülők szerint még most is élne, ha az ápolók munkaidőben nem a Facebookon lógnak vagy nem a körmüket festik - ez hallható a Tények riportjában

A 26 éves fiú édesanyja zokogva beszélt a Tényeknek, szerinte a kórház dolgozói hibáztak, nem figyeltek eléggé depressziós gyerekükre. A fia három hete került az egri kórházba, a fiú depressziós volt és kezelésre szorult, ezért vitték oda a szülei. Az apa szerint az első pillanattól kezdve nagyon rosszul bántak a fiával.

Egri pszichiátria épülete.
Egri pszichiátria épülete.
Fotó: tv2.hu

Az apa azt mondta, senki nem foglalkozott velük, órákkal később felvették a kórházba a fiát, és ágyhoz bilincselték. A család szerint hiába próbáltak beszélni az orvosokkal.

A fiú nővére találkozott vele utoljára. Másnap az apa ment volna be a kórházba, de telefonáltak, hogy György meghalt, felakasztotta magát a szobájában. A család szerint a kórház hibája, hogy a fiuk meghalt, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.

A kórház egy közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy nem hibáztak és a sajnálatos eseménynél valószínűsíthető, hogy külső körülmények játszottak szerepet. A közlemény szerint az öngyilkosság olyan intim helyen történt, ahol a nővérek nem tartózkodhatnak.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport