Több mint fél nap múlva jött a betegszállító

2016.03.07. 08:13

A szegedi II. Kórház urológiai osztályán, a folyosón volt kénytelen tölteni az egész éjszakát egy idős asszony beteg férjével, mivel nem jött érte a betegszállító csak másnap délelőtt - írja a Szegedma.hu.

A történet a következő: tavaly novemberben diagnosztizáltak csontvelőrákot L. Péternél, a férfit hetente viszik kemoterápiás kezelésre, a mentőkkel és a betegszállítókkal elégedettek voltak, egészen február 16-áig. Aznap két és fél órával korábban érkezett a betegszállító, de jelezték, hogy nem kell annyit várnia a kezelésre a férfinak, és ez így is történt. L. Péternének aznap este hat előtt azonban mentőt kellet hívnia férjéhez, mert a férfinak erős fájdalmai voltak. Az asszony szerint a fél kilenckor kiérkező mentősök kedvesek és segítőkészek voltak, elmondták, hogy miért órákkal a jelzés után érkeztek. L. Pétert a II. Kórház urológiai osztályára vitték, ahol szakszerűen ellátták, és haza is engedték. A szakorvos 21:38 perckor megrendelte a betegszállítót. A férjét kitolták egy lerobbant hordágyon, mondván, hogy a betegszállító hamarosan megérkezik. Végül a nő a kórház folyosóján ácsorgott egész éjjel a hordágyon fekvő férje mellett, nem jött ugyanis senki a férfiért.

A klinikán állítják, megrendelték a betegszállítót, a Szegedma felkereste a mentőszolgálatot is, ott vizsgálatot indítottak, egyelőre azonban még nem tudni, ki hibázott.