A kiskunhalasi támadó anyja is vesz Kalasnyikovot

2016.03.18. 10:41 Módosítva: 2016.03.18. 14:17

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken elrendelte a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében lövéseket leadó férfi előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Törvényszék. Az emberölés előkészületével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfinál fennáll a szökés, elrejtőzés, és a bűnismétlés veszélye.

Horváth Róbert, a férfi ügyvédje szerint védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége, és a kiskunhalasi ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be.

A bíróság 30 napra elrendelt jogerős végzése értelmében a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti előzetes letartóztatását.

A 42 éves B. János szerda reggel egy Kalasnyikovval bement a kiskunhalasi ügyészség épületébe, hogy megölje az ügyészt, de a gondnok ártalmatlanná tette.

Anyja is vesz Kalasnyikovot

Közben a Blikk arról ír, hogy édesanyja, Ilona büszke lövöldöző fiára. Tudta, mire készül a fia, és nem is próbálta lebeszélni tervéről. Az asszony azt mondta a Blikknek, megérti Jánost, aki kikészült az őt ért méltánytalanságok miatt. Egész családja úgy érzi, többször is cserbenhagyta őket az igazságszolgáltatás.

Ica néni szerint régebben egy rosszakarója csőbombát vitt a házához, a bomba fel is robbant, a rendőrség mégsem a tetteseket kereste, hanem a fia után kezdtek nyomozni. Emiatt az ügy miatt járt János a bíróságra. De szerinte teljesen mást írtak le a vallomásában, mint amit mondott a tárgyalóteremben. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A nő nem tartja különösnek, hogy Jánosnak géppisztolya volt, mert a szerb határon 60-70 ezer forintért lehet venni. "Én is veszek egyet most, hogy egyedül kell megvédenem magam. Ha már a törvény nem véd meg minket" – mondta az asszony Blikknek.

Megtudták, hogy János egy búcsúlevelet is hátrahagyott a tanyán. A sorokból az olvasható ki, hogy a férfi a halálra készült.